Motor overschrijven bij een Kentekenloket

Motor overschrijven – zo werkt het

Een nieuwe motor gekocht of juist verkocht? Dan is het verplicht om het kenteken van dat voertuig op naam te laten zetten. Dit wordt ook wel overschrijven genoemd. Is de motor eenmaal op naam gezet dan ben je de officiële eigenaar. Maar welke dingen moeten daaromheen geregeld worden?

Een motorscooter overschrijven in een paar stappen

Een motor overschrijven is een gemakkelijk proces. Er zijn allereerst een aantal documenten die je moet meenemen wanneer je een motor op naam gaat zetten. Zorg dat je het volgende bij hebt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Kentekencard
  • Tenaamstellingscode van de motor

Heb je nog een papieren kentekenbewijs in plaats van een kentekencard? Dan heb je een tenaamstellingsbewijs, overschrijvingsbewijs en geldig identiteitsbewijs nodig.

Voor het overschrijven van de motor ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket bij jou in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet het motorvoertuig dan op naam van de koper en zorgt voor een nieuwe tenaamstellingscode van vier cijfers. Het tweede deel van de code ontvangt de koper per post op het woonadres. Daarnaast ontvangt de verkoper een vrijwaringsbewijs. Dit laat zien dat je niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig.

Kosten motor overschrijven

De kosten voor het overschrijven van een motor en kenteken zijn overal in Nederland 10,75 euro. Daarnaast is het bij een Kentekenloket mogelijk om direct een kilometercheck te laten doen. Zo ben je er zeker van dat de kilometerstand van het voertuig klopt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Voordelen overschrijven bij een Kentekenloket

De voordelen van een motorscooter overschrijven bij een Kentekenloket? We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Een Kentekenloket is altijd onderdeel van een bedrijf dat door de RDW is erkend. Het zijn dus altijd specialisten die je helpen met het overschrijven van je motor
  • Ruim 750 loketten in Nederland, dus altijd een bij jou in de buurt
  • Aanvullende diensten zoals een kilometercheck, aankoopkeuring of zomercheck

Zoek vandaag nog een Kentekenloket bij jou in de buurt!